Make your own free website on Tripod.com
5 Oktober: vier regionale bands op ManiVest.

Op vrijdag 5 oktober 2001 is het weer zover; dan gaat de vierde editie van het jaarlijks terugkerende muziekfestival ManiVest van start.
Ook dit jaar zullen vier regionale bands hun kunnen vertonen tegen een schitterend decor wat het Vestzaktheater heet.
De bands die dit jaar het podium zullen beklimmen zijn, in willekeurige volgorde: Dependent, Freak a Della, My Sister Susan en GIGGUT!?

Dependent
"Dependent is een veldhovens punkrockbandje, bestaande uit exleden van penalty, de als je maar bekend band en bandits at zero. Deze mannen maken een onvervalst stukkie skatepunk. Rechtdoorzee punkrock, zonder poespas. Tussen de hedendaagse emo/metal/spooky en moshcore een heuse verademing als u het mij vraagt. De muziek doet denken aan het vroege werk van Bad Religion en Good Riddance, waarbij vooral de zanger een verboden kind lijkt te zijn van Russ R. en Gregg G.. Ook de formule is Bad Religion-achtig, ietwat simpele, doch doeltreffende riffs met elke keer een herkenbare zanglijn. De oozin' ahhs bij Dependent worden vervult door 'cheerleader' Chris, wiens samenzang met hoofdvocalist Sven het geheel allemaal wat interessanter maakt. Van Dependent hoef je geen vreemde capriolen te verwachten; straightforward v'town punkrock in your face!" - Teun Meurs.
Sven Slokker - Vocals, Willem de Goei - Drums, Sascha van Dongen - Guitar,
Gijs van Engelen - Guitar, Ben Joosten - Bass.

My Sister Susan
De band begon als typisch punkbandje, en speelde vele optredens in het clubcircuit en deed een tour met de Heideroosjes. De groep stond vooral bekend om hun enthousiaste en energieke optredens.
Anno 2001 lijkt de band een andere weg in te slaan; de punksound verdwijnt meer en meer naar de achtergrond en maakt plaats voor een meer poppy en experimenteler geluid. Hierdoor is onlangs een toetsenist aan de line-up toegevoegd.
De band brengt vrolijk rammelende punky popliedjes en staat vooral bekend vanwege haar enthousiaste en energieke podiumpresentatie. Tijdens het optreden op het ManiVest festival zal het publiek een mengeling te horen van oud en nieuw Susanwerk. Voor de statistieken; zanger/gitarist Michel was vorig jaar ook op het ManiVest festival te zien, toen als drummer van Snowball, een band waarmee hij begin dit jaar de eindhovense Regiopopprijs wist te winnen.Begin oktober 2001 zal ook de nieuwe CD verschijnen, waarop het nieuwe Susan geluid te horen is.
Line up; Michel; zang en gitaar, Joop; bass, Rogier; drums en zang, Harald; keyboard en samples.

Freak A Della
Als bourgondische reactie op TV -series die draaien om dieet programma' s, geldt voor Freak A Della letterlijk en figuurlijk: Bring on the frying pan!
Freak A Della bestaat uit: Martin, gitaar en vocalen.
jaren geleden speelde Maftin nog bij Vitesse, een oude bekende uit het alternatieve rock circuit. De laatste jaren speelde hij bij Powersupply een goed georganiseerde coverformatie met optredens door het ganse land. Hij zorgt altijd voor het directe contact tussen publiek en de band. Theatrale houdingen, een apart mooie stem met een korrel en fantastisch gitaarspel sieren hem absoluut.
Rinaldo, bas en vocalen.
Als kind begonnen op piano, kundig op de zes snarige-plank en doorgegaan met de basgitaar waarop hij de funk groove al snel eigen maakte. Tevens bleek hij tijdens de eerste repetities van Freak A Della ook te beschikken over een goede, soulvolle stem. Deze jonge rasmuzikant heeft net als Martin bij Powersupply gespeeld. Op het podium is Rinaldo als een vis in het water en leeft zich muzikaal helemaal uit in Freak A Della.
Antoine, drums en vocalen.
Geboren en getogen om het podium te betreden en mensen te animeren tot feesten. Vanaf zijn elfde jaar regelmatig op diverse podia te bewonderêh geweest. Nu is hij ontembaar als hij frietvet ruikt. Een drumbeest, groovend en lachend'als hij Maftin en Rinaldo tegen het plafond aan krijgt. Bij Freak A Della krijgt hij veel geoorloofde ruimte, waardoor een optreden gegarandeerd feest wordt.

GIGGUT!?
De sonse band Giggut!? wordt gevormd door Wieger van Deursen(keyboard), Eric Maas(basgitaar), Pieter van de Oever(gitaar), Marc Gruithuijzen(drums), Ted Swinkels(akoestische gitaar en zang) en Simone Vermulst(zang). De gemiddelde leeftijd van de jongens is 25 jaar, Simone is 19 jaar. Een echte mix van Son en Breugelse jeugd, de rode draad in de band is het achtste team van SBC.
De groep is zo'n twee jaar geleden begonnen met muziek maken voor de gezelligheid, enkelen van hen hebben muziekles gehad. Ze spelen geen Heavy Metal, maar Rock. Hun repertoire bestaat uit covers van de Red Hot Chili Peppers; Live; K's Choice enz. Voor meer informatie: www.communities.msn.nl/GIGGUT.

Zoals je ziet hebben we ook dit jaar een uitgebreid programma met zeer veel muzikaal talent uit de regio; dus als je zin hebt in een avond vol goede muziek moet je zeker langs komen op 5 oktober in het Vestzaktheater! Zaal open: 19:30uur, voor meer informatie bel naar Sandor, 040 2373368.